Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig en anpassad upplevelse samt för att mäta trafik. Genom att fortsätta använda tjänsten accepterar du sättet vi använder kakor på.
  1. Home
  2. Campingtips
  3. Tre fördelar med att hyra ut via MyCamper

Tre fördelar med att hyra ut via MyCamper

, 17 jun 2021, Lästid: 4 min
Lästid: 4 min
articleImage

Att hyra ut sin husbil eller husvagn privat kan kännas komplicerat men med MyCamper kan du tryggt luta dig tillbaka och hyra ut ditt fordon säkert och enkelt. Här är tre av de huvudsakliga fördelarna.

1. Känn dig trygg med MyCampers försäkring

De flesta försäkringsbolag täcker tyvärr inte eller endast delvis vid privat uthyrning. Därför har vi tillsammans med Omocom tagit fram en skräddarsydd försäkring just för uthyrning av privata husbilar och husvagnar och vi vågar påstå att det är den bästa försäkringen på marknaden.

Försäkringen aktiveras när incheckningen godkänts och gäller fram till utcheckningen. Förutom “vanliga” försäkringsmoment som brand, glas och vagnskada så täcker MyCampers försäkring även:

  • Stöld av hyrare: Ur ett försäkringsperspektiv är detta ett knepigt moment då du som ägare frivilligt gett nyckeln till hyraren och då är det formellt inte stöld. Med vår försäkring täcks detta moment. Kommer inte bilen tillbaka har du rätt till ersättning upp till bilens nuvarande värde.
  • Utebliven intäkt: Har oturen varit framme och du står med ett trasigt fordon inför en stundande bokning? Vår försäkring kan ge ersättning för utebliven intäkt i upp till två veckor, och hyraren får sina pengar tillbaka.
  • Väghjälp dygnet runt i hela Europa: Händer något under uthyrningen finns det alltid möjlighet att ringa väghjälp, oavsett var i Europa husbilen befinner sig. Kan bärgaren enkelt fixa fordonet på plats så att hyraren kan köra vidare så gör den det, i annat fall kan den köras till någon av alla de anslutna verkstäderna för reparation. Det gör att du som ägare kan koppla av hemma istället.

2. Säkra bakgrundskontroller

Att veta att det finns en försäkring OM något händer är viktigt, men vi vill även se till att minimera risken ATT något skulle hända. Vi vill att du ska känna dig trygg med den du hyr ut till och gör därför bakgrundskontroller på alla hyrare.

Bakgrundskontrollen börjar med att hyraren behöver verifiera sig med BankID och e-post. Vi säkerställer även här att hyraren uppfyller din önskade minimiålder. Vi gör därefter en kreditupplysning på hyraren för att säkerställa att det inte finns skulder. Först när detta är säkerställt tillåts hyraren skicka en bokningsförfrågan till dig.

Som ett sista steg i säkerhetskontrollen kommer du själv kontrollera förarens körkort som en del av incheckningsprocessen för att säkerställa att det är rätt person.

3. Spara tid

Vi vet att din tid är dyrbar och vill göra det så smidigt som möjligt för dig att hyra ut din husbil eller husvagn. Därför har vi tagit fram tillgänglighetskalendern.

Tillgänglighetskalendern

Använd tillgänglighetskalendern för att markera när du själv ska använda ditt fordon

Här anger du vilka dagar eller veckor du inte vill hyra ut fordonet, exempelvis när du själv tänkt använda det eller om du vill ställa av det på vintern. Vårt bokningssystem visar då dessa dagar som upptagna för hyraren så de inte kan skicka in en förfrågan då och du slipper tacka nej till en massa förfrågningar.

När en hyrare skickar en bokningsförfrågan så bokas även denna tid tillfälligt upp i tillgänglighetskalendern tills du besvarat förfrågan. På så sätt slipper du få flera förfrågningar på samma tidsperiod. Smidigt!