1. Magasin
  2. Campingdestinationer
  3. De 6 vackraste campingplatserna i Nederländerna

De 6 vackraste campingplatserna i Nederländerna

, 5 apr 2024, Lästid: 18 min
Lästid: 18 min
articleImage

Nederländerna, med sina oändliga sanddyner, pittoreska stränder och charmiga kuststäder, erbjuder en hisnande skådeplats för ditt nästa campingäventyr. I den här artikeln tar vi dig med på en resa till de vackraste campingplatserna som ligger direkt vid havet. Oavsett om du letar efter lugn och avkoppling eller föredrar aktiviteter som vattensporter och cykling, har Nederländerna något som passar alla campingälskare.

Du kommer att få koll på exakt vad som väntar dig på de olika campingplatserna, likt vilka faciliteter du kan ta del av och vilka aktiviteter som erbjuds. Vi har även utflyktstips redo för varje plats. På din nästa roadtrip kan du därmed uppleva Nederländernas naturliga skönhet och den varma atmosfären som gör camping vid kusten så speciell.

1. Kennemer Camping de Lakens

Bloemendaal – Overveen

Den charmiga kommunen Bloemendaal i norra Nederländerna lockar resenärer med sin unika blandning av naturlig skönhet och kulturell känsla. Att platsen ligger i norr gör den även än mer lättillgänglig för oss svenskar som kommer just norrifrån. Med häftiga sanddyner, breda sandstränder och historiska hus erbjuder Bloemendaal optimala förutsättningar för avkopplande stranddagar. Det omgivande området är perfekt för vandrings- och cykelturer, medan stadens lite mer livliga centrum har mysiga kaféer och butiker.

Campingen Kennemer Duincamping de Lakens ligger direkt på stranden Bloemendaal aan Zee och inbjuder dig till en oförglömlig semester mellan vilda sanddyner och Nordsjöns kraftfulla vågor. Den rymliga campingplatsen erbjuder många faciliteter för att du ska få en avkopplande semester, såsom en egen restaurang, en liten butik, en stor lekplats, gratis bastu, ett gym, en tvättomat och cykeluthyrning. Campingen kan även stoltsera med att ha det nederländska Green Key-certifikatet, vilket visar på att man här arbetar för särskilt hållbar turism.

Information om Camping de Lakens

AdressZeeweg 60
2051 EM Overveen
Nederländerna
Telefon+31235411570
E-postinfo@campingdelakens.nl
WebbplatsCamping de Lakens
ÖppettiderMitten av mars till början av november
PrisFrån 55 EUR / 620 SEK (minst 3 nätter)
Toalett/DuschJa
TvättmaskinJa
Tömning av gråvatten och kemtoalettJa
ElektricitetJa
MatserveringRestaurang, liten butik, grillplats
Hundar tillåtna?Nej
BokningMöjligt
WifiJa (gratis)
SpecialiteterBastu, lekplats, beachvolleyboll, cykeluthyrning, tillgång till stranden

Här kan du välja mellan flera ställplatser, av vilka alla har elanslutning. Annars skiljer sig de olika ställplatserna åt, för att passa olika smaker. Oavsett om du vill campa mitt i sanddynerna eller om ett picknickbord är viktigt för dig, kommer du definitivt att hitta din perfekta plats här. Vissa platser ligger mycket nära havet, medan andra primärt är inriktade på avskildhet och lugn. Det som är särskilt trevligt är den smarta uppdelningen av platserna, som erbjuder mycket avskildhet och mycket natur. Du hittar dessutom många rena sanitetsanläggningar utspridda över campingen, så att du inte behöver ta dig några långa sträckor i detta avseende.

Ställplatser mitt i sanddynerna – det blir verklighet på denna camping i Nederländerna. Copyright: Kennemer Duincamping de Lakens
Ställplatser mitt i sanddynerna – det blir verklighet på denna camping i Nederländerna. Copyright: Kennemer Duincamping de Lakens

Njut av känslan av isolering och lugn på denna camping i norra Nederländerna. Copyright: Kennemer Duincamping de Lakens
Njut av känslan av isolering och lugn på denna camping i norra Nederländerna. Copyright: Kennemer Duincamping de Lakens

Utflyktstips:

Från campingen når du nationalparken Zuid Kennemerland till fots, som till och med har en egen ingång bara några meter från campingen. Här hittar du ett riktigt paradis för naturälskare och äventyrsfans. Med sina vidsträckta dynlandskap, breda stränder och pittoreska skogar erbjuder parken många möjligheter till utomhusaktiviteter som vandring, cykling eller fågelskådning. Du kan också utforska historiska sevärdheter, som slottet Brederodes ruiner. Kort sagt är nationalparken en perfekt utflykt för dig som vill uppleva skönheten i det Nederländska landskapet.

Ett annat utflyktstips är Keukenhofs botaniska trädgård, som du kan nå inom 30 minuter med bil. Trädgården är känd för sina tulpanfält med miljontals blommor i alla möjliga tänkbara färger. Den kan besökas från mitten av mars till mitten av maj. Här går du genom konstfullt designade trädgårdar, upptäcker sällsynta växter och förundras över den vackra kvarnen från 1892. Blommornas skönhet och den inbjudande atmosfären gör Keukenhof till en oförglömlig upplevelse om du älskar naturen och botaniska trädgårdar. Plus, vad vore en resa till Nederländerna utan att besöka ett klassiskt tulpanfält?

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

2. Camping Janse

Zoutelande

Den idylliska byn Zoutelande ligger i den nederländska provinsen Zeeland på halvön Walcheren, mycket nära den belgiska gränsen. Zoutelande är känt för sina solnedgångar och lockar dem som söker lugn och avkoppling, men faktiskt även vattensportentusiaster. Den välskötta strandpromenaden bjuder på mysiga kaféer och butiker medan du kan utforska omgivningarna tack vare ett stort urval av cykel- och vandringsleder. Zoutelande är ett perfekt resmål om du vill ha en avkopplande strandsemester, i kombination med möjligheten att uppleva den nederländska kustens pittoreska skönhet.

Där Westerscheldes inlopp möter Nordsjön finns en nästan 13 kilometer lång strandsträcka som är perfekt för långa promenader. Det är också här Camping Janse ligger, som är mest känd för sitt attraktiva läge bakom sanddynerna, med tillgång till stranden och stora ställplatser. Faciliteter som en kiosk, en liten matbutik, en lekplats och ett bibliotek ser till att du kan tillbringa en avkopplande campingsemester här.

Information om Camping Janse

AdressWestkapelseweg 59
4374 ND Zoutelande
Nederländerna
Telefon+31118561359
E-postinfo@campingjanse.nl
WebbplatsCamping Janse
ÖppettiderMitten av mars till början av november
PrisFrån 22 EUR / 250 SEK
Toalett/DuschJa
TvättmaskinJa
Tömning av gråvatten och kemtoalettJa
ElektricitetJa
MatserveringKiosk, liten mataffär, allrum med mikrovågsugn
Hundar tillåtna?Nej
BokningMöjligt
WifiJa (gratis)
SpecialiteterLekplats, bibliotek, tillgång till stranden

Med din husbil kan du tillbringa din semester på en av de rymliga ställplatserna, där välskötta häckar säkerställer avskildhet och insyn. Alla ställplatser har strömanslutning och färskvattenstationerna ligger inom bekvämt gångavstånd. Centralt på campingen ligger den stora gemensamma byggnaden med duschar, toaletter, tvättstuga och diskrum. Campingens renlighet och vänliga personal hyllas av resenärer, gång på gång.

På denna camping har du mycket nära till den belgiska gränsen och kan utforska fantastiska vandrings- och cykelleder. Copyright: Camping Janse
På denna camping har du mycket nära till den belgiska gränsen och kan utforska fantastiska vandrings- och cykelleder. Copyright: Camping Janse

Camping i Nederländerna innebär avkoppling i naturen mellan träden och stranden. Copyright: Camping Janse
Camping i Nederländerna innebär avkoppling i naturen mellan träden och stranden. Copyright: Camping Janse

Utflyktstips:

Cirka 50 minuter med bil från campingen ligger berömda Watersnood Museum, vars syfte är att låta oss minnas och öka medvetenheten om översvämningskatastrofen 1953, som drabbade stora delar av nordvästra Europa. Här kan du återuppleva de dramatiska händelserna under denna naturkatastrof tack vare interaktiva utställningar, historiska artefakter och multimediapresentationer. Du kan också delta i en informativ rundtur för att fördjupa din förståelse för regionens historia och vikten av översvämningsskydd. Du kan sedan avsluta ditt besök i museets restaurang.

Ett annat spännande resmål för en dagsutflykt är bruken i Kinderdijk-Elshout. Denna plats har tagit sig in på Unescos världsarvslista, och här hittar du 19 välbevarade väderkvarnar. Dessa är upp till hela 700 år gamla och användes en gång i tiden för att pumpa vatten från de nedre poldrarna. Under ditt besök kan du ta dig fram på de pittoreska stigarna, besöka de historiska kvarnarna, utforska besökscentret och njuta av utsikten över kvarnområdet från den mäktiga terrassen i trä.

3. Strandcamping Groede

Groede

Den nederländska byn Groede ligger i Zeeuws Vlaanderen, även kallat Zeelandiska Flandern. Det speciella med denna region är att den länge inte kunde nås på “vanligt” sätt, via vägar från fastlandet på Nederländerna. Sedan 2003 finns dock Westerschelde-tunneln, som förbinder Zeeuws Vlaanderen med Nederländerna. Innan dess var tillgång endast möjlig via Belgien eller via vatten.

Groede är ett underbart resmål som ger en historisk känsla. Detta blir extra tydligt när man promenerar genom stadskärnan, med dess smala gator och tegelbyggnader med traditionella tegeltak. Bara fem minuter från centrum ligger den vackra sandstranden inbäddad vid Nordsjökusten.

Från campingen Strandcamping Groede kan du promenera till stranden, som ligger direkt bakom de häftiga sanddynerna. Härifrån har du många alternativ vad gäller aktiviteter som vandring och cykling. Har du inte med dig din egen cykel, kan du tacksamt nog hyra cyklar på campingen. Det finns också en liten matbutik på campingen för att fylla på inför utflykten, och kanske köpa med sig picknick. På kvällen kan du även stanna till vid campingens mysiga restaurang.

Information om Strandcamping Groede

AdressZeeweg 1
4503 PA Groede
Nederländerna
Telefon+31117371384
E-postreceptie@strandcampinggroede.nl
WebbplatsStrandcamping Groede
ÖppettiderMitten av mars till början av november
PrisFrån 35 EUR / 400 SEK (2 personer)
Toalett/DuschJa
TvättmaskinJa
Tömning av gråvatten och kemtoalettJa
ElektricitetJa
MatserveringRestauranger, kiosk, liten mataffär
Hundar tillåtna?Nej
BokningMöjligt
WifiJa (gratis)
SpecialiteterCykeluthyrning, mångsidig idrottsplats, lekplats, tillgång till stranden

På Strandcamping Groede kan du välja mellan ställplatser med olika storlekar. Vissa platser kan upplevas erbjuda lite extra mycket avskildhet, men skuggiga träd och idyllisk växtlughet finns på hela campingen. Dessutom är alla ställplatser utrustade med strömanslutning. Du når sanitetsbyggnader, toaletter, duschar för fyrbenta vänner och tvättmaskiner inom några minuter, så ingenting står i vägen för en bekväm campingsemester.

Denna camping i Nederländerna ligger direkt vid Nordsjön och låter dig ha en avkopplande strandsemester. Copyright: Strandcamping Groede
Denna camping i Nederländerna ligger direkt vid Nordsjön och låter dig ha en avkopplande strandsemester. Copyright: Strandcamping Groede

Avskildhet och ett lugnt läge är särskilt viktiga aspekter på Strandcamping Groede. Copyright: Strandcamping Groede
Avskildhet och ett lugnt läge är särskilt viktiga aspekter på Strandcamping Groede. Copyright: Strandcamping Groede

Utflyktstips:

Kör du cirka tio minuter med bil från campingen kommer du till Rederij de Festijn i grannstaden Breskens. Här kan du ta en båttur till en sälkoloni, där du kan observera djuren i deras naturliga livsmiljö. För att inte störa de fridlysta djuren håller båten tillräckligt med avstånd. Ta med en kikare om du vill ha en närmare titt. Du kommer också att möta en mängd olika sjöfåglar som bor vid Nordsjökusten. Efter båtturen har du möjlighet att besöka fiskemuseet eller utforska hamnstaden Breskens med sin fina strand.

4. Camping Bakkum

Castricum

Kommunen Castricum tillhör provinsen Norra Nederländerna och lockar resenärer med sin vänliga charm. Det omgivande området ser ut som ett vykort med sina breda sanddyner och förtrollande strand. Området är också känt för regionens fascinerande arkeologiska arv, som du kan utforska på informationscentret Huis van Hilde. Castricum är ett idealiskt resmål för dig som vill campa med en blandning av natur, intressant historia och massor av avkoppling. Här kan du varje dag bestämma om du vill koppla av och njuta av kustens skönhet eller åka på mer händelserika utflykter.

Camping Bakkum gränsar direkt till naturreservatet Noordhollands Duinreservaat, som sträcker sig 20 kilometer längs kusten. Som namnet antyder kännetecknas området av hisnande vackra sanddyner. På campingen får du med andra ord det bästa av två världar; övernattar i/nära ett vilt, imponerande naturområde, men hittar samtidigt allt du behöver för en smidig, lyckad semester på campingen. Här finns en välsorterad matbutik, en butik för campingtillbehör, gratis Wi-Fi, ett gym, en tennisbana och en utomhusteater. Som om inte det vore nog hittar du här även en liten gård med djur.

Information om Camping Bakkum

AdressZeeweg 31
1901 NZ Castricum
Nederländerna
Telefon+31251661091
E-postinfo@campingbakkum.nl
WebbplatsCamping Bakkum
ÖppettiderMitten av mars till början av november
PrisFrån 31 EUR / 350 SEK (minst 2 nätter)
Toalett/DuschJa
TvättmaskinJa
Tömning av gråvatten och kemtoalettJa
ElektricitetJa
MatserveringRestaurang, matbutik
Hundar tillåtna?Nej
BokningMöjligt
WifiJa (gratis)
SpecialiteterGym, tennisbana, lekplats, utomhusteater, gård med djur, tillgång till läkare, relativt nära stranden (1 km)

Här kan du välja vilken typ av ställplats du vill campa på, då alla har lite olika inriktning. Du kan ställa dig på en skogsplats mellan höga träd, på vattensportområdet med mycket strandkänsla, på en solig plats mitt i sanddynerna eller på en klassisk ställplats med asfalterad mark, kommer du att kunna ta del av ett imponerande utbud av erbjudanden. Du kan förvänta dig en mysig atmosfär, rena sanitära anläggningar, modern utrustning och en barnvänlig campingplats.

Direkt intill naturreservatet Duinreservaat erbjuder denna camping i Nederländerna dig en oförglömlig naturupplevelse. Copyright: Camping Bakkum
Direkt intill naturreservatet Duinreservaat erbjuder denna camping i Nederländerna dig en oförglömlig naturupplevelse. Copyright: Camping Bakkum

Här kan du välja mellan olika temaplatser, allt för att du ska kunna designa din campingsemester i Nederländerna efter dina önskemål. Copyright: Duincamping Bakkum
Här kan du välja mellan olika temaplatser, allt för att du ska kunna designa din campingsemester i Nederländerna efter dina önskemål. Copyright: Duincamping Bakkum

Utflyktstips:

Cirka 20 minuters bilresa från campingen ligger Sea Aquarium Bergen aan Zee, som är hem för över 100 olika fiskarter, plus sälar och reptiler. Särskilt hajar, rockor och bläckfiskar utgör en särskilt fascinerande syn. Akvariet är öppet året runt och ligger direkt på stranden i Bergen aan Zee, så du kan njuta av solnedgången under en promenad på stranden efter ditt besök.

En annan destination är staden Alkmaar, som också kan nås inom 20 minuter. Den är känd för sin historiska atmosfär och sin berömda ostmarknad. Kullerstensgatorna i gamla stan kantas av historiska byggnader och kanaler. När du promenerar genom staden slungas du tillbaka till en svunnen tid. Om du vill besöka ostmarknaden, som har anordnats här sedan 1600-talet, bör du besöka Waagplein i Alkmaar en fredagsmorgon från slutet av mars till slutet av september, eller på tisdagskvällar från juli till augusti. Konstgallerier, mysiga kaféer och Stedelijk Museum bjuder dig på ytterligare kulturella höjdpunkter i denna pittoreska stad.

5. Ardoer Camping ’t Noorder Sandt

Julianadorp

Staden Julianadorp tillhör kommunen Den Helder och ligger i norra delen av provinsen Norra Nederländerna, precis som Camping Bakkum här ovan. Den söta kuststaden imponerar med sina oändliga sandstränder och pittoreska sanddyner direkt vid Nordsjön. Den avslappnade atmosfären och de olika aktivitetsalternativen gör området till en optimal destination för familjesemestern. Oavsett om du solar på stranden, cyklar genom kustlandskapet eller ägnar dig vattensportaktiviteter kommer du märka att Julianadorp erbjuder en perfekt blandning av lugnare naturupplevelser och mer actionfyllda inslag vid havet.

Skulle det vara så att du har otur med vädret under din campingsemester på Ardoer Camping ’t Noorder Sandt, väntar en riktig bra räddning. Här finns nämligen en inomhuspool, där du kan simma några längder tills solen skiner igen. Det finns givetvis också möjligheter till andra minnesvärda utflykter när vädret är bra. Dessa sträcker sig från cykeluthyrning och ridning till möjligheten att hyra en kanot eller stand up paddleboard. Du kommer med andra ord med stor sannolikhet att hitta rätt aktivitet för din semester.

Information om Ardoer Camping ’t Noorder Sandt

AdressNoorder Sandt 2
1787 CX Julianadorp
Nederländerna
Telefon+31223641266
E-postnoordersandt@ardoer.com
WebbplatsArdoer Camping ’t Noorder Sant
ÖppettiderMitten av mars till början av november
PrisFrån 36 EUR / 400 SEK (2 personer)
Toalett/DuschJa
TvättmaskinJa
Tömning av gråvatten och kemtoalettJa
ElektricitetJa
MatserveringRestaurang, café, gemensamt kök, matbutik (ca 3 km)
Hundar tillåtna?Nej
BokningMöjligt
WifiJa (gratis)
SpecialiteterKanot-, cykel- och SUP-uthyrning, ridning, inomhuspool, lekplats, tillgång till stranden (600 m)

Väljer du denna campingplats för din semester i Nederländerna bor du på en rymlig ställplats på landsbygden med egen elanslutning och inom gångavstånd från Nordsjön och en kilometerlång sandstrand. Campingälskare här berömmer den vänliga personalen, den praktiska hundduschen och det exceptionella läget precis vid en kanal, som erbjuder ett perfekt tillfälle att lära sig SUP.

Camping i Nederländerna erbjuder dig ren avkoppling i naturen och vid havet. Copyright: Ardoer Camping 't Noorder Sandt
Camping i Nederländerna erbjuder dig ren avkoppling i naturen och vid havet. Copyright: Ardoer Camping ’t Noorder Sandt

 På denna camping i Nederländerna kan du välja från ett brett utbud av aktiviteter. Copyright: Ardoer Camping 't Noorder Sandt
På denna camping i Nederländerna kan du välja från ett brett utbud av aktiviteter. Copyright: Ardoer Camping ’t Noorder Sandt

Utflyktstips:

När du ger dig av från campingen på en cykeltur bör du inte missa Grote Kaap-fyren, som du redan kan se på tre kilometers avstånd. Efter att ha parkerat cykeln och klättrat de 65 trappstegen kan du njuta av den hisnande utsikten från observationsdäcket och beundra det pittoreska kustlandskapet. Efter ytterligare sju kilometer kan du ta en paus i Zwanenwater naturreservat och utforska de två naturliga dynsjöarna.

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

6. Camping Zeeburg Amsterdam

Amsterdam

Nederländernas huvudstad ligger vid Markermeer, en sjö som mäter nästan 700 kvadratkilometer, som är skild från Ijsselmeer med en vall, följt av ytterligare en vall och slutligen de västfrisiska öarna och öppna Nordsjön. De två sjöarna och vallarna är en del av Zuiderzeewerke, som tjänar till att skydda Nederländerna från översvämningar. Faktum är faktiskt att Amsterdam redan ligger 40 centimeter under havsytan.
Är du sugen på att campa i Amsterdam har du kommit rätt. Här, nästan mitt i metropolen, kan du kombinera den pulserande storstadskänslan med en mysig campingsemester. Det handlar om att utforska det omfattande kulturutbudet, de historiska sevärdheterna och njuta av det livliga stadslivet. Du kan ägna dig åt allt från cykelturer längs kanalerna till minnesvärda kvällar på hippa gatukaféer. Du förstår alltså att Amsterdam erbjuder en varierad blandning av urbana äventyr och naturupplevelser, optimalt för alla som vill upptäcka den alternativa och autentiska sidan av denna fascinerande stad.

Med Camping Zeeburg Amsterdam väljer du ett livligt resmål med färgglada trailers, färgglada hus, din egen örtagård, ett omfattande sportutbud och ett hållbart och miljömedvetet koncept. På platsen, som ligger direkt vid vattnet, kan du hyra en kanot eller stand-up paddleboard från båtuthyrningen och utforska Amsterdam vid vattnet. Den största skateparken i Nederländerna ligger bara fem minuter från campingen. Men om du bara vill lära känna Nederländernas huvudstad bättre har du också den perfekta utgångspunkten.

Information om Camping Zeeburg

AdressZuider IJdijk 20
1095 KN Amsterdam
Nederländerna
Telefon+31206944430
E-postinfo@campingzeeburg.nl
WebbplatsCamping Zeeburg
Öppettideråret runt
PrisFrån 22 EUR / 250 SEK
Toalett/DuschJa
TvättmaskinJa
Tömning av gråvatten och kemtoalettJa
ElektricitetJa
MatserveringSnackbar, matbutik, gemensamt kök, grillplats
Hundar tillåtna?Nej
BokningMöjligt
WifiJa (gratis)
SpecialiteterBåtuthyrning, cykeluthyrning, badplats, örtagård, djurpark

På Camping Zeeburg Amsterdam kan du välja om du vill bo på en vanlig ställplats eller på en så kallad komfortplats, som skiljer sig från de andra i sin storlek. Alla platser har strömanslutning och gratis Wi-Fi. Du kan även ta del av flera sanitetsbyggnader, några med tvättmaskiner, ett gemensamt kök och en grillplats, allt inom gångavstånd från din ställplats. Om du är med hela familjen på campingsemester kommer dina barn med stor sannolikhet att hoppa upp och ner av glädje av den lilla djurparken, som ligger precis bakom den stora sanitetsbyggnaden.

Camping i Amsterdam är ett unikt sätt att kombinera en stadsresa med en campingsemester. Copyright: Camping Zeeburg Amsterdam
Camping i Amsterdam är ett unikt sätt att kombinera en stadsresa med en campingsemester. Copyright: Camping Zeeburg Amsterdam

Här får du ta del av bekväma faciliteter och ett underbart läge, med närhet till såväl centrum som till naturen. Copyright: Camping Zeeburg Amsterdam
Här får du ta del av bekväma faciliteter och ett underbart läge, med närhet till såväl centrum som till naturen. Copyright: Camping Zeeburg Amsterdam

Utflyktstips:

Naturligtvis, när du väl är här, bör du inte missa lite sightseeing i stadskärnan. Vi har redan varit inne på det, men klart är att Amsterdam imponerar med charmiga kanaler, historiska byggnader och mycket kultur. En av de mest kända sevärdheterna är Anne Franks hus, ett rörande museum tillägnat Anne Frank, en judinna som föll offer under förintelsen. Andra intressanta sevärdheter är Van Gogh-museet som ligger precis intill idylliska Vondelpark, Dam-torget med det kungliga palatset och Rijksmuseum som rymmer mer än 8 000 konstverk från Nederländerna och Europa. En speciell höjdpunkt är stadsrundturerna du kan ta med båt längs kanalerna. Ett annat minnesvärt alternativ är en promenad genom den livliga stadsdelen De Pijp.

Våra avslutande tankar

Om du ger dig av för att campa vid havet i Nederländerna har du en mängd sätt att imponeras av och lära känna detta mångsidiga land bättre. Det är optimalt för naturälskare, äventyrsfans och de som söker avkoppling. De idylliska campingplatserna längs Nordsjön, som i Julianadorp, Bloemendaal eller Zoutelande, bjuder dig på avkopplande dagar på stranden och möjligheten att ta del av en mängd olika vattensporter.

Men du kan också besöka de större städerna Amsterdam eller Alkmaar. På så sätt går du inte miste om urban stil och kulturella upplevelser. En resa till Keukenhofs botaniska trädgård eller till de historiska bruken i Kinderdijk-Elshout berikar din campingsemester med Nederländernas främsta sevärdheter.
Styr du mot någon av de välutrustade campingplatserna vi just har presenterat kan du förvänta dig en vänlig atmosfär och en unik kombination av natur och kultur. Med det sagt erbjuder dessa platser oförglömliga sätt att till fullo njuta av detta lands skönhet. Vad väntar du på?