1. Magasin
  2. Campingtips
  3. “På det här sättet får husbilen komma ut på vägarna betydligt mer!”

“På det här sättet får husbilen komma ut på vägarna betydligt mer!”

, 29 jun 2021, Lästid: 5 min
Lästid: 5 min
articleImage

Hur fungerar det egentligen att hyra ut sin husbil via MyCamper, tidigare Housecar? Vi har träffat Olov Hertz som var en av de första personerna som använde MyCampers tjänster när vi startade upp företaget för några år sedan.

Olov bor i Bälinge tillsammans med sin fru Karin och deras katt. Olov och Karin har haft husbil sedan påsken 2015 och för några år sedan kom de i kontakt med MyCamper och har varit en trogen kund sen dess.

– Jag fick ett stort förtroende för MyCamper redan från början så för mig var det inga problem att lämna över husbilen till deras uthyrningsverksamhet, berättar Olov.

När Olov får en förfrågan skickad till sig vet han att MyCamper redan har genomfört noggranna bakgrundskontroller av hyraren (endast i Norden, inte i Schweitz).

– I och med bakgrundskontrollerna är jag säker på att hyrarna har ett godkänt körkort och inte har några betalningsanmärkningar. Det gör att jag känner mig trygg i att hyra ut min husbil till den personen, säger Olov.

Det är inte bara MyCampers hyrare som vill ta del av Olovs husbil utan den är även en riktig favorit hos barnbarnen.

– Vi har några som ska hyra i juli och några i augusti, däremellan ska våra söner låna den vilket våra barnbarn älskar, berättar Olov med ett stort leende.

Olov i förarsätet invändigt

Även om Olov, hans fru och deras söner med respektive familj använder husbilen en del under somrarna så står den oanvänd under långa perioder. Därför passade MyCampers uthyrningstjänst perfekt för Olov.

– Det känns bra när husbilen kommer ut på vägarna även när vi i familjen inte använder den. Både för plånboken men även för att en annan familj kan glädjas åt min husbil, berättar Olov.

Under sina år med MyCamper har Olov aldrig upplevt några problem med dem som har hyrt hans husbil. Alla incheckningar och utcheckningar har fungerat bra under alla åren.

– Om man tycker att någonting är bra vill man ju också rekommendera det till andra, så det har jag gjort! Jag har rekommenderat MyCamper för vänner som också har husbilar och även de är väldigt nöjda med hur det har fungerat, säger Olov.

Olov i förarsätet utifrån

På MyCamper är man som uthyrare tryggt försäkrad via Omocom (i Schweitz via Baloise). Omocom-försäkringen inkluderar skydd för dig som ägare om du måste avboka en framtida hyresperiod eller om fordonet inte återlämnas. Samtliga hyrare betalar även in en depositionsavgift till ägaren innan uthyrningsperioden ifall någonting skulle gå sönder.

– Om man hyr ut en husbil, som är värd ganska mycket pengar, så vill man vara säker på att man får tillbaka bilen i samma skick som man lämnade ut den. Som sagt är det en del familjer som vill hyra min husbil och då kan det hända olyckor. Fast jag måste tillägga att de som hyrt av mig har det inte varit några problem med, berättar Olov.

MyCamper har en kundsupport som man alltid kan kontakta ifall man har några frågor eller om något blivit fel. Olov minns tillbaka till en händelse där han hade råkat skriva lite för hög siffra vid utcheckningen och behövde kontakta MyCamper för att ställa allting till rätta.

– När hyraren ringde mig om den höga siffran och frågade mig om det verkligen kunde stämma kunde jag direkt se att det hade blivit en alldeles för hög debitering. Jag kontaktade MyCamper och berättade vad som hade hänt och det var inga konstigheter utan det fixades till direkt, säger Olov.

Olov tycker att det är extra roligt och blir stolt när hyrarna återkommer och vill boka hans husbil ytterligare en gång.

– Man har ju ett visst ansvar själv som uthyrare att bemöta hyrarna på ett bra sätt, så det är roligt när de kommer tillbaka och vill hyra ytterligare en gång, både för mig och min husbil!

Olov och Karin vid sin husbil

Vill du göra som Olov och hyra ut din husbil via oss kan du läsa mer här. Eller tycker du att Olov verkar trevlig och vill hyra av honom eller av någon av våra andra trevliga ägare på MyCamper?