1. Magasin
  2. Campingtips
  3. Fördelarna med att hyra via MyCamper

Fördelarna med att hyra via MyCamper

, 17 jun 2021, Lästid: 5 min
Lästid: 5 min
articleImage

Med MyCamper står ingenting i vägen för en smidig, okomplicerad och enkel uthyrning av ditt älskade campingfordon. Flera tusen fordon är tillgängliga MyCamper varje år, och genom åren har vi samlat på oss stor kunskap inom området att dela campingfordon. I denna artikel presenterar vi fördelarna med att hyra genom MyCamper.

1. Bekymmersfri uthyrning med MyCampers hyresförsäkring

Direkt när ett campingfordon hyrs ut måste man säkerställa att det är försäkrat på rätt sätt. Försäkringsbolag utesluter ofta betalda hyresfordon i sina villkor, så av den anledningen har vi satt ihop en försäkringslösning som täcker just dessa hyror. I Sverige, och de andra nordiska länderna, samarbetar vi med vår försäkringspartner Omocom och i Schweiz med Baloise.

Försäkringen gäller bara om husbilen faktiskt är uthyrd och medför inga extra, fasta kostnader för dig som fordonsägare. Så fort uthyrningen startar aktiveras försäkringen och gäller fram till utcheckning.

Utöver standardskyddet, som gäller för exempelvis brand och omfattande skador, täcker MyCampers försäkringslösning även vid förskingring. Detta är ett knepigt område ur ett försäkringsperspektiv, då nyckeln till husbilen frivilligt överlämnas till hyresgästen och därför inte utgör stöld. Men, med vår försäkring är du försäkrad om hyresgästen inte lämnar tillbaka husbilen.

Om det uppstår haverier under campingturen, till exempel på grund av ett trasigt däck, skyddas hyresgäster även då. I de nordiska länderna ingår detta i paketet, medan denna vägassistans läggas till i Schweiz. På så sätt kan du som hyresvärd känna dig säker på att dina hyresgäster kan få en smidig semester med ditt campingfordon.

2. Ditt campingfordon – dina regler

På MyCamper kan du ställa in regler relaterade till ditt fordon. Detta säkerställer att du får bokningar som är rätt för dig. Du anger till exempel vad minimiåldern för dina hyresgäster ska vara. Du kan också ange det minsta antal nätter du vill hyra ut ditt campingfordon för. Eftersom incheckning och utcheckning tar tid är det viktigt att överväga hur många nätter som passar dig. Du kan också ange om bokningar med husdjur är tillåtna eller inte.

Du bestämmer även i vilket skick ditt campingfordon ska återlämnas. Vill du ta hand om ytrengöring och dammsugning i husbilen eller vill du att dina hyresgäster ska fixa detta? Det är bara att du anger det du önskar i dina regler.

Det är viktigt för oss att du endast hyr ut ditt campingfordon om du känner dig bekväm med den planerade resan och hyresgästen.

I tillgänglighetskalendern kan du ange när ditt campingfordon inte är tillgängligt. Du anger där när du själv är iväg och campar, eventuella planerade reparationsperioder och om fordonet står och förvaras över vintern. På så sätt ser hyresgästerna när ditt campingfordon inte kan bokas. En välskött och uppdaterad kalender hjälper till att säkerställa att du inte får bokningsförfrågningar som inte passar dig, vilket sparar tid för både dig och hyresgästerna.

I kalendern ställer du in när ditt campingfordon inte är tillgängligt.
I kalendern ställer du in när ditt campingfordon inte är tillgängligt.

3. Hyresgäster ger MyCamper bra betyg

I genomsnitt är hyresgäster på MyCamper mycket nöjda med sina upplevelser, då betyget uppgår till hela 4,9 av 5 stjärnor. Hyregästerna kan nämligen betygsätta dig och ditt fordon. Som hyresvärd kan du också dela med dig av dina erfarenheter om hyresgästerna och lämna en recension. Våra hyresvärdar är i sin tur också mycket nöjda med hyresgästerna.

På MyCamper är det viktigt för oss att du känner dig trygg när du hyr ut ditt fordon. Därför genomför vi kontroller av hyresgäster. I Sverige görs detta med BankID eller någon annan form av säker identifiering. Alla hyresgäster verifierar sig också med sin e-postadress.

När hyresgästerna kommer för att hämta campingfordonet hos dig kontrollerar du deras körkort på plats för att bekräfta att de är rätt person. Vi rekommenderar att du tar ett foto av det.

4. Dela din passion för camping

Genom att hyra ut ditt campingfordon genom MyCamper lär du känna likasinnade. Enligt en undersökning campar mer än 75 % minst en gång om året, så de är erfarna campare och inte nybörjare. Du kan alltså dela din passion för camping med andra campingentusiaster och vi hör ofta från vår community att man har hittat nya vänner genom oss. Kanske kommer du att lära känna nya platser och insidertips genom dina hyresgäster, eller så kan du dela dina tips med dem!

Även om MyCamper är en onlineplattform, för vi samman människor i verkliga livet. Dessa relationer och att dela vår passion motiverar oss varje dag.

5. Vi finns här om du behöver oss

Om du har en fråga eller fundering som rör uthyrning på MyCamper, tveka inte att kontakta oss. Vi har flera års erfarenhet och kan definitivt hitta en bra lösning tillsammans med dig. Skriv till oss på support@mycamper.com med din fråga och dina kontaktuppgifter så svarar vi så snart vi kan.

Du kan också hitta svar på många frågor är vårt omfattande hjälpcenter.

Det är med stor glädje vi välkomnar dig som hyresvärd på MyCamper!