1. Magasin
  2. Campingtips
  3. “Man blev del av en familj, alla med husbil var glada och ville hjälpa till!”

“Man blev del av en familj, alla med husbil var glada och ville hjälpa till!”

, 29 jun 2021, Lästid: 4 min
Lästid: 4 min
articleImage

Hur fungerar det egentligen att hyra via MyCamper, tidigare Housecar? Vi har träffat Karin Sundin som har campat mycket genom åren men då i tält. Men förra sommaren kände hon att det var dags att avancera till husbil – då via MyCamper.

Karin bor i Dalby tillsammans med sin sambo Jason och deras två barn. Förra sommaren var de redo att prova på husbilssemester och då var MyCamper ett givet alternativ!

– Vi tyckte att det lät väldigt smidigt att hyra husbil via MyCamper, det kändes lite som Airbnb fast för husbilar. Vi ville prova att åka på husbilssemester så då kändes det perfekt att testa att hyra via MyCamper, berättar Karin.

När Karin hade bestämt sig för att hyra via MyCamper var det viktigt att allt skulle gå så smidigt som möjligt eftersom de har heltidsjobb, barn och dessutom en häst att ta hand om.

– Det är ett väldigt bra utbud på MyCamper! Vi letade efter en husbil som låg i närheten så vi inte behövde åka så långt för att hämta ut den. Vi kände att det fanns väldigt många olika att välja mellan i vårt närområde, alltifrån olika storlekar, fordon som krävde olika körkort till olika märken, säger Karin.

Karin tyckte att processen kring hyrning via MyCamper var smidig. Redan när hon tog en första kontakt kunde hon ställa frågor till ägaren och få svar direkt.

– Alla stegen från första bokning till incheckning och utcheckning har fungerat väldigt bra för båda parters del, så det var inga konstigheter alls, berättar Karin.

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

Hon har många härliga minnen från sin semester med husbilen, bland annat att det fanns en familjär kultur bland husbilsägarna där man möttes av många glada tillrop längs vägarna.

– Det jag tyckte var väldigt roligt var att alla som har husbil vinkar till varandra ute på vägarna! Till en början så trodde jag att jag kanske kände personen men inte hann se vem det var, men sen insåg jag att alla husbilar vinkade till varandra. Det kändes som att man var en i familjen, säger Karin.

Karin kör husbil

Karin har lång erfarenhet från campingsemestrar sen tidigare och hon upplevde att det fanns många fördelar med husbilslivet i jämförelse med tältlivet. En fördel var bland annat det stora utrymmet, vilket var smidigt för dem som barnfamilj att kunna få med sig all packning.

Sjöpaus

–Att semestra med husbil kändes betydligt lyxigare än att tälta. Det var smidigt att kunna stanna lite var som helst utan att behöva veckla ut ett tält, man kunde lätt göra ett snabbt stopp och laga mat i husbilen för att sedan åka vidare. Man var även snabb på att förflytta sig, så allting blir väldigt mycket smidigare med en husbil. Det blev många mysiga kvällar när man grillade och umgicks med familjen, berättar Karin.

Renar i naturen

Karin tyckte att hyra via MyCamper var ett smidigt sätt att få testa på hur det är att åka på husbilssemester. På grund av att det var ägarna själva som hyrde ut sin hyrbil via MyCamper tyckte hon gjorde hela upplevelsen mer personlig.

– Jag kände att ägaren av husbilen tyckte att det var viktigt att vi skulle ha en god upplevelse på vår semester. Han var väldigt kunnig och det märktes att han var mån om sin husbil. Vi fick ett väldigt bra bemötande av vår uthyrare och kunde ställa frågor och få bra svar, säger Karin.

Karin är helt såld när det gäller husbilslivet då det även var en härlig kultur runtomkring under hela husbilssemestern.

Rättviks camping

–Där kom jag som nästan aldrig hade kört en husbil och ska försöka parkera, men alla andra ropade och hjälpte till och var så glada. Man blev del av en familj, alla med husbil var glada och ville hjälpa till, berättar Karin.

Vill du också bli en del av den härliga husbilsfamiljen? Hyr husbil via oss! Se lediga husbilar här.

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn