1. Magasin
  2. Campingdestinationer
  3. 7 fantastiska campingplatser vid den danska Nordsjökusten

7 fantastiska campingplatser vid den danska Nordsjökusten

, 2 aug 2023, Lästid: 20 min
Lästid: 20 min
articleImage

Reser du med husbil eller husvagn längs Danmarks Nordsjökust är sannolikheten stor att du inte kommer få nog av det hänförande naturlandskapet. Innan man själv beger sig dit är det svårt att föreställa sig hur vackert vårt lilla grannland i syd verkligen är. För egen del tog sig den danska Nordsjökusten, med sina drömstränder och förtrollande sanddyner, in på min lista över bästa resmål efter bara några dagar där.
I den här artikeln kommer jag därför att visa dig vilka vackra campingplatser du kan bege dig till under din semester samt vilka spännande utflyktsmål som väntar dig där.

 

1. First Camp Lakolk Strand

Rømø

Strax utanför den danska kusten, i ett område som kallas för Vadehavet, hittar vi den lilla ön Rømø. Den består huvudsakligen av sand och är knappt 16 kilometer lång. Hela öns västkust består av en bred sandstrand och precis bakom den första sanddyn finns en fantastisk campingplats. Ön, som ligger relativt nära den tyska gränsen, tillhör södra Jylland och du når den genom att köra över en 9 kilometer lång bro. Campingen på Rømø är för övrigt en del av UNESCO:s världsarvslista, vilket säger väldigt mycket om vilken härlig resa som här kan vänta dig!

Campingen på Rømø är omgiven av sanddyner, hav och ängar.
Campingen på Rømø är omgiven av sanddyner, hav och ängar. Copyright: Visit Rømø & Tønder

Information om First Camp Lakolk Strand

Adress Lakolk 2
6792 Rømø
Telefon +45 7475 5228
E-post lakolkstrand@firstcamp.dk
Hemsida First Camp Lakolk Strand
Öppettider Året runt
Priser per fordon & person Från 29 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Restaurang, kiosker, matlagningsmöjligheter under tak
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Mahdollista verkossa tai puhelimitse
Wi-fi Ja
Specialiteter Beachvolleyboll, cykeluthyrning, lekplats, havsbad, många affärer i närheten

Efter att du har nått ön Rømø är du på campingen inom några minuter. Där kan du välja mellan många olika ställplatser – direkt på sanddynerna eller längre in på området, med eller utan el, oavsett om du kommer med husbil, husvagn eller tält. Kommer du bara med bil kan du även boka ett av de 11 stugorna och bo bekvämt där. Det finns totalt 3 servicehus på campingen, som har bra WC-möjligheter, matlagningsområden och tvättmaskiner. I entréområdet till campingen finns också en stormarknad, olika kiosker, restauranger, kaféer och butiker.

En speciell höjdpunkt är den direkt intilliggande sandstranden, som till och med är framkomlig med bil, som du kan se på bilden nedan. Här äger ofta evenemang rum, som drakfestivaler, surftävlingar och beach buggy-race. På Lakolk Strand behöver du med andra ord inte ha tråkigt, utan du kan göra allt från att ta avkopplande promenader i sanddynerna och ha picknick till att spela beachvolleyboll och titta på allt liv och rörelse. Det finns verkligen alltid något att se!

Drakfestivalen äger rum precis vid den intilliggande Lakolk-stranden och är ett färgglatt spektakel för hela familjen.
Drakfestivalen äger rum precis vid den intilliggande Lakolk-stranden och är ett färgglatt spektakel för hela familjen. Copyright: Visit Rømø & Tønder
Vad sägs om en eftermiddag på stranden och en promenad i sanddynerna? Denna camping ligger bara några steg bort.
Vad sägs om en eftermiddag på stranden och en promenad i sanddynerna? Denna camping ligger bara några steg bort. Copyright: Marielle Janotta

Utflyktstips:

Ön är en riktig favorit för fåglar, eftersom Vadehavet erbjuder idealiska förhållanden för dem när det kommer till mat. Dessutom passerar upp till 15 miljoner flyttfåglar från oktober till april för att stärka sig inför den långa resan ner mot kontinenten. Från Rømødammen finns dessutom stora möjligheter att spana på fåglarna, tack vare fina utkiksplatser för fågelskådning. Du kan också få mycket spännande information om Vadehavet på Tønnisgård naturcenter, exempelvis genom att delta i workshops, besöka Vadehavsutställningen och ge dig ut på lerhavsvandringar med erfarna guider.

Ön Rømø är ett paradis för fågelskådning eftersom Vadehavet erbjuder en idealisk levnadsmiljön för djuren.
Ön Rømø är ett paradis för fågelskådning eftersom Vadehavet erbjuder en idealisk levnadsmiljön för djuren. Copyright: Marielle Janotta

Bra att veta

Med så manga fina campingar att välja bland längs Danmarks Nordsjökust är det enda som saknas en husbil eller husvan som passar dig perfekt, eller hur? Vi finns här för dig, då du kan boka din husbil eller husvagn direkt hos oss!

2. Dancamps Nordsø

Hvide Sande

Hvide Sande är en del av en smal landsträcka som skiljer Nordsjön från Ringkøbing Fjord, och här möts du av drömlika sandlandskap. Som du förstår är du alltså omgärdad av vatten till såväl vänster som höger – och denna omgivning kan du njuta av under de 30 kilometerna som sträckan består av. Ungefär halvvägs längs rutten ligger hamnstaden Hvide Sande, som är perfekt för din campingsemester vid Nordsjön. Dancamps Nordsø ligger idylliskt inbäddat mellan sanddyner och du kan enkelt nå havet till fots.

Dancamps Nordsøn leirintäalue sijaitsee Pohjanmeren ja Ringkøbingin vuonon välisellä niemellä.
Dancamps Nordsøn leirintäalue sijaitsee Pohjanmeren ja Ringkøbingin vuonon välisellä niemellä. Copyright: Dancamps Nordsø

Information om Dancamps Nordsø

Adress Tingodden 3
6960 Hvide Sande
Telefon +45 7552 1482
E-post info@dancamps.dk
Hemsida Dancamps Nordsø
Öppettider Från slutet av mars till slutet av oktober
Priser per fordon & person Från 19 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Bageri, café, matlagningsmöjligheter
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt online eller via telefon
Wi-fi Kyllä
Specialiteter Vindsurfing och kitesurfingskola, cykeluthyrning, lekplats, ridkurser, havsbad, inomhuspool

Föreställ dig att kliva ut ur din husbil på morgonen, känna havsbrisen och se solen sakta ta sig upp över horisonten. Det är så man kan se framför sig en campingsemester i Danmark, eller hur? Det är fullt möjligt på Dancamps Nordsø. Vidare ger WC-möjligheter och avlopp samt sötvattenanslutningar, liksom tvättmaskiner och matlagningsmöjligheter dig den nödvändiga komforten. Du hittar även ett bageri och ett café i receptionsbyggnaden samt en stor inomhuspool om en regnig dag är nära förestående.

Du kan parkera din husbil eller husvagn på någon av ställplatserna som alla är utrustade med elanslutning. Du kan även välja att bo i någon av de mysiga stugorna på campingen. På den västra sidan av det 12 hektar stora området leder en smal stig dig över sanddynerna direkt till den vackra, gyllene stranden. Om du känner för det kan du gå längs stranden i timmar och titta på vågorna. Om du letar efter ett sportigt äventyr kan du nå surfskolan Westwind 4 kilometer norr om campingen. Här kan du ta lektioner i vindsurfing, kitesurfing, SUP eller kajak och uppleva havet från ett helt nytt perspektiv.

 En smal stig leder dig från campingen över en maffig sanddyn direkt till den gyllene sandstranden.
En smal stig leder dig från campingen över en maffig sanddyn direkt till den gyllene sandstranden. Copyright: Dancamps Nordsø
Bara 4 kilometer från campingen kan du ta dig an sportiga utmaningar hos surfskolan Westwind.
Bara 4 kilometer från campingen kan du ta dig an sportiga utmaningar hos surfskolan Westwind. Copyright: Visit Vesterhavet / Flying October

Utflyktstips:

Nära campingen ligger områdets populäraste sevärdhet, Lyngvig Fyr. Du kan enkelt parkera din husbil eller husvagn på parkeringen och tillbringa några härliga timmar på sanddynerna runt fyren. Lyngvig Fyr står på en 17 meter hög dyn och är 38 meter hög, maffigt va? Den byggdes 1906 som signalljus för fartyg. Från toppen har du en fantastisk utsikt över Spit, Nordsjön och Ringkøbing Fjord.

Cirka 15 minuters bilresa bort ligger fyren Lyngvig Fyr, som tronar på en dyn.
Cirka 15 minuters bilresa bort ligger fyren Lyngvig Fyr, som tronar på en dyn. Copyright: Marielle Janotta

3. Lemvig Strand Camping

Lemvig

Beläget direkt vid Limfjorden väntar nästa stopp på din Danmarksresa längs Nordsjön (alternativt är detta en destination som kan vara en egen huvuddestination). Om du kör österut från kusten tar vad som liknar en serpentinväg ner dig ner till Lemvigs hamn. Därifrån har du en fantastisk utsikt över fjorden och de många segelbåtarna. Staden Lemvig är en idealisk plats för en avslappnad och samtidigt omväxlande semester.

Lemvig Strand Camping ligger knappt 2 kilometer från hamnen.
Lemvig Strand Camping ligger knappt 2 kilometer från hamnen. Copyright: Lemvig Strand Camping

Information om Lemvig Strand Camping

Adress Vinkelhagevej 6
7620 Lemvig
Telefon +45 2382 0045
E-post info@lemvigcamping.dk
Hemsida Lemvig Strand Camping
Öppettider Från slutet av mars till slutet av oktober
Priser per fordon & person Från 15 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Café, kiosk, matlagningsmöjligheter
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt online eller via telefon
Wi-fi Ja
Specialiteter Beachvolleyboll, lekplats, havsbad, inomhuspool, bubbelpool, bastu

Bara några meter från den lilla hamnen kan du tillbringa din semester här i genuin maritim stil. Campingen erbjuder en fantastisk utsikt över vattnet och du kan även ha roligt med många olika vattensporter. Framför allt är det värt att lyfta det att ställplatserna som ligger i fjordområdet rymliga, så du din semester i Danmark kan präglas av med mycket lugn och ro, om du vill. Allt annat som du behöver för din vistelse finns också i din absoluta närhet, såsom duschar, toaletter och vattenförsörjning. Du kan även mysa vid en öppen spis, eller ha det lite mer fartfyllt i inomhuspoolen med tillhörande bubbelpool och bastu, lekplats och beachvolleyplan.

Lemvigs centrum kan till och med nås till fots på cirka 25 minuter. Här finns många mysiga restauranger, barer och caféer, stormarknader och butiker. Dessutom hittar du idylliska parker runt Lemvigsjön, en biograf, ett konstmuseum och den vackra hamnen som inbjuder till att dröja sig kvar och promenera. Street food-stånden öppnar för övrigt ofta sina dörrar direkt på hamnpromenaden med ovanliga och superläckra delikatesser.

Badplatsen ligger i en lugn vik bara 50 meter från campingen.
Badplatsen ligger i en lugn vik bara 50 meter från campingen. Copyright: Lemvig Strand Camping
Lemvigs hamn är definitivt värd ett besök. Du kan ta härliga promenader längs fartygen och båtarna.
Lemvigs hamn är definitivt värd ett besök. Du kan ta härliga promenader längs fartygen och båtarna. Copyright: Marielle Janotta

Utflyktstips:

Ett fantastiskt utflyktsalternativ väntar dig cirka en halvtimmes bilresa från campingen. På den 8 km långa, smala Bøvling-dynen vid Nissum Fjord hittar du praktiskt taget alltid parkeringsplatser vid vägkanten. Stanna, gå ut, glid över den fina sanden och vips är du vid fina Thorsminde Strand. Det är bäst att packa med sig en strandhandduk och lite fika – då är du redo för att tillbringa en fantastisk eftermiddag här, omgärdad av havets brus.

Under lågsäsong kan du, med lite tur, ha Thorsminde Strand helt för dig själv.
Under lågsäsong kan du, med lite tur, ha Thorsminde Strand helt för dig själv. Copyright: Marielle Janotta

4. Nystrup Camping

Thisted

Har du alltid velat campa i en nationalpark och samtidigt ha Danmarks mest kända surfplats rakt utanför din husbilsdörr? Då har du kommit rätt! För här upplever du camping vid Danmarks Nordsjökust, kombinerat med en fantastisk naturupplevelse. Ett paradis för friluftsentusiaster! Dessutom får de som älskar vattensport också sina önskemål uppfyllda. Parkera din husbil och känn vad det innebär att tillbringa din semester mitt i naturen!

Knappast någon campingplats kan erbjuda mer natur, eller hur?
Knappast någon campingplats kan erbjuda mer natur, eller hur? Copyright: Nystrup Camping

Information om Nystrup Camping

Adress Trøjborgvej 22
7700 Thisted
Telefon +45 9797 5249
E-post info@nystrupcamping.dk
Hemsida Nystrup Camping
Öppettider Från slutet av mars till slutet av oktober
Priser per fordon & person Från 17 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Café, kiosk, livsmedelsbutik, gemensamt kök, 2 utomhuskök
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt online eller via telefon
Wi-fi Ja
Specialiteter Lekplats, fotbollsplan, boule, bastu, bad i havet (500 m), cykeluthyrning

Nystrup Camping har verkligen allt du som naturälskare kan önska dig. Du kan välja om du vill parkera din husbil på en standardplats eller på en premiumplats, som är helt igenväxt och erbjuder fullständig avskildhet. Båda typerna har strömanslutning. Du kan också bo i ett superchict glampingtält med säng och egen terrass, i en söt liten koja eller i bekväma stugor för 2 till 6 personer. Naturligtvis finns det även WC, en liten livsmedelsbutik, ett gemensamt kök och två utomhuskök samt en bastu för de svalare semestrarna på campingområdet.

Nu tillbaka till vattensporter! Eftersom campingen ligger precis vid den främsta danska surfplatsen i Nordsjöstaden Klitmøller finns här fina möjligheter. Stranden kallas även ”Cold Hawaii” eftersom Stillahavsliknande vågor rullar in på stranden här. Du kanske bara råkar vara här när en av surftävlingarna äger rum, såsom Cold Hawaii PWA World Cup med världens 32 bästa surfare. Vilken tur i så fall! Ett som är säkert är att din campingsemester vid Nordsjökusten definitivt inte kommer att bli tråkig!

De chica glampingtälten har till och med sina egnaträdäck.
De chica glampingtälten har till och med sina egnaträdäck. Copyright: Nystrup Camping
Häftig WC, i linje med havstemat på campingen. width=

Utflyktstips:

Den otroligt vackra nationalparken Thy, som täcker en yta på 24 370 hektar, ligger på Jyllands västkust och invigdes officiellt 2008. Landskapet präglas av oändliga stränder, sanddyner, ängar, skogar och över 200 sjöar. Det finns en stor population av kronhjortar och en stor fristad för tranor, havsörnar och många andra fåglar. Vid Nors Sø och Vandet Sø finns parkeringar för de som vill vandra och fantastiska platser för att titta på djur. Förresten, på grund av bristen på artificiella ljuskällor, väntar ett unikt landskap med en himmel full av lysande stjärnor på dig på natten.

Om du vill se en såhär hisnande stjärnhimmel bör du stanna lite längre i nationalparken Thy efter solnedgången.
Om du vill se en såhär hisnande stjärnhimmel bör du stanna lite längre i nationalparken Thy efter solnedgången. Copyright: Destination Nordvestkysten
Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

5. Løkken VestkystCamping

Løkken

Att resa längs den danska Nordsjön innebär att alltid tillbringa sin semester nära naturen. Det ena vykortsmotivet följer det andra och du hittar plats för en trevlig fikarast mitt i naturen överallt. Løkken Vestkystcamping är särskilt lämplig för naturälskare, inte minst eftersom harar och fasaner kommer förbi hit på morgonen och förgyller din start på dagen.

Campingen är omgiven av grönska och präglas av mycket mys
Campingen är omgiven av grönska och präglas av mycket mys. Copyright: Løkken Vestkystcamping

Steckbrief Løkken VestkystCamping

Adress Kystvejen 47 B
9480 Løkken
Telefon +45 9899 1246
E-post info@vestkystcamping.dk
Hemsida Løkken VestkystCamping
Öppettider Från början av mars till slutet av oktober
Priser per fordon & person Från 14 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Gemensamt kök, eldstad, närbutik
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt online eller via telefon
Wi-fi Ja
Specialiteter Bordtennis, cykeluthyrning, bibliotek, djurskådning, nära stranden

Platserna på campingen är omgivna av gröna ängar, buskar och häckar, så att du kan tillbringa din semester i en grönskande atmosfär. Det tar dessutom bara cirka 5 minuter med bil att nå Løkkens centrum. Här hittar du stormarknader, söta butiker, restauranger och kaféer, Løkken-museet om områdets historia och ett stort fritidscenter inomhus för regniga dagar.

Höjdpunkten i Løkken är dock den berömda stranden med sina historiska, vita badstugor. Det finns nästan 500 av dem och de kan bara övergå till en annan persons ägo genom arv eller en mycket lång väntelista. Sedan 1800-talet har stugorna använts för att byta om eller för att ta en liten fika med utsikt över havet. Det är förresten förbjudet att övernatta eller installera sanitetsanläggningar och strömanslutning här. Kommunen kontrollerar strikt om den månghundraåriga badhustraditionen bevaras! Även om du inte får en chans att komma in i någon av stugorna så är det ändå ett fenomenalt fototillfälle!

Du kan nå stranden med sin vackra solnedgång till fots på cirka 10 minuter.
Du kan nå stranden med sin vackra solnedgång till fots på cirka 10 minuter. Copyright: Løkken Vestkystcamping
Nästan 500 historiska, vita badstugor står uppradade på Løkken Strand och utgör ett fantastiskt fototillfälle.
Nästan 500 historiska, vita badstugor står uppradade på Løkken Strand och utgör ett fantastiskt fototillfälle. Copyright: Daniel Brandt Andersen / Visit Denmark

Utflyktstips:

En mycket imponerande syn kan nås inom cirka 10 minuter med bil. Rubjerg Knude Fyr är inte som vilken fyr som helst, utan kommer med en otrolig historia. På grund av den starka Nordsjövinden har allt mer sand forslats bort från kusten under de senaste 100 åren och blåst in i landet, till den grad att fyren år 2019 stod direkt på avgrunden och riskerade att falla i havet. För att förhindra detta flyttades den 80 meter längre österut med en extremt komplex procedur, där den kan besökas idag. Låter inte det spännande? Ett besök är det definitivt värt!

Fyren Rubjerg Knude Fyr är inte bara häftig att se på, utan har också en spännande historia.
Fyren Rubjerg Knude Fyr är inte bara häftig att se på, utan har också en spännande historia. Copyright: Marielle Janotta

6. Skiveren Camping

Ålbæk

När du närmar dig Danmarks norra spets har du det vidunderliga havet fullt närvarande. Det finns knappt en enda väg som inte ligger nära, eller är, en strand. Här kantas Danmark av både Nordsjön och Östersjön, och fastlandet är nu bara cirka 9 kilometer brett och landskapet präglas av hav, sandstränder och sanddyner – helt fantastiskt med andra ord. Ett tips här är den lilla orten Skiveren som tillhör kommunen Ålbæk, där du kan tillbringa en fantastisk campingsemester precis vid Nordsjön.

Vit sandstrand och turkosblått hav - det är precis så den perfekta semestern ser ut.
Vit sandstrand och turkosblått hav – det är precis så den perfekta semestern ser ut. Copyright: Skiveren Camping

Information om Skiveren Camping

Adress Niels Skiverens Vej 5-7
9982 Ålbæk/
Telefon +45 9893 2200
E-post info@skiveren.dk
Hemsida Skiveren Camping
Öppettider Från början av april till slutet av september
Priser per fordon & person Från 21 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Café, restaurang, livsmedelsbutik, gemensamt kök
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt online eller via telefon
Wi-fi Ja
Specialiteter Cykeluthyrning, gym, lekplats, utomhuspool, plaskdamm, bastu, bubbelpool, minigolf

En dag på stranden är ibland det som krävs att få ny energi och bara ha det bra. Så packa ett badlakan och något att dricka i ryggsäcken och ge dig ut – med fördel från denna fina camping. På norra sidan av campingen leder en 100 meter lång stig dig genom de idylliska igenväxta sanddynerna och efter bara några steg kan du se det turkosa havet. Om du blir sugen på något gott att äta efter ett dopp i Nordsjön väntar StrandCaféen på dig med varma rätter och en mysig uteservering, ett snabbköp och en grillplats.

Nordsjökusten vid Skiveren Camping kännetecknas av en sammanhängande sandstrand som sträcker sig över en total längd på nästan 50 kilometer. Så ingentinstarår i vägen för en lånpromenadead på stranden. Om du inte kan hitta en lugn plats kan du bara byta till en annan del av stranden. Många av platserna går till och med att köra på, och ser man till att undvika vissa knixigare delar av sanden så är det verkligen en superspännande upplevelse. Bara 6 kilometer från Skiveren ligger välkända Tversted Strand, där du kan prova på detta äventyr.

Från din campingplats kan du nå stranden via en direkt stig genom sanddynerna.
Från din campingplats kan du nå stranden via en direkt stig genom sanddynerna. Copyright: Skiveren Camping
Att köra på stranden är ofta tillåtet på Danmarks Nordsjökust, vilket även är fallet på Tversted Strand.
Att köra på stranden är ofta tillåtet på Danmarks Nordsjökust, vilket även är fallet på Tversted Strand. Copyright: Destination Nordvestkysten

Utflyktstips:

Väldigt nära Skiveren finns ett spektakulärt utflyktsmål som du inte bör missa. Har du någonsin hört talas om en skiftande sanddyn? Just ett sådant naturfenomen har bildats mellan Nordsjön och Östersjön och kan besökas när som helst på året. Den migrerande dynen Råbjerg Mile täcker ett område på nästan 120 hektar och rör sig 15 meter om året mot Östersjökusten. Sanddynerna når en höjd på upp till 40 meter, så du kan njuta av en sensationell utsikt över omgivningarna där uppe. Det finns en besöksparkering precis vid Råbjerg Mile Vej där du kan parkera din husbil eller husvagn. Smidigt va?

Den skiftande dyn Råbjerg Mile är ett mycket speciellt resmål.
Den skiftande dyn Råbjerg Mile är ett mycket speciellt resmål. Copyright: Peter Jørgensen / Visit Denmark

7. CampOne Grenen Strand

Skagen

Där Nordsjön möter Östersjön förstår du nu är en fantastisk campingplats längst upp i norra Danmark, nära Sverige. Här väntar en fantastisk semesterort och en perfekt utgångspunkt för aktiviteter. Det är förresten också alltid något på gång med djur i området, mer om det om en stund. Campingplatsens naturliga terräng präglas av kustlandskapet och ytterligare häckar och växter ser till att du kan njuta av din integritet. En mycket speciell höjdpunkt är ställplatserna direkt vid sanddynerna.

Många platser är mycket rymliga, erbjuder mycket avskildhet och är bara några steg från stranden.
Många platser är mycket rymliga, erbjuder mycket avskildhet och är bara några steg från stranden. Copyright: Marielle Janotta

Information om CampOne Grenen Strand

Adress Fyrvej 16
9990 Skagen
Telefon +45 6360 6361
E-post grenen@campone.dk
Hemsida CampOne Grenen Strand
Öppettider Från början av april till slutet av oktober
Priser per rum & person Från 35 €
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Café, restaurang, livsmedelsbutik, gemensamt kök
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt online eller via telefon
Wi-fi Ja
Specialiteter Plats precis vid stranden, lekplats, cykeluthyrning, fotbollsplan

För att få din semester enligt dina personliga önskemål kan du välja mellan två olika ställplatskategorier och två olika tältplatskategorier på campingen. Du har tillgång till el överallt, och många ställplatser har till och med egen elförsörjning. Det finns också avlopps- och sötvattenanslutningar, gratis Wi-Fi på hela anläggningen och mycket rena sanitära anläggningar. Här bor man förresten så nära stranden att man kan höra havets brus från några ställplatser. Är inte det bra, så säg.

Du kan promenera till centrum och hamnen i Skagen på cirka 15 minuter, vilket är ett riktigt stort plus. Den vackra semesterorten erbjuder många möjligheter att promenera, äta ute, fika och även ta del av kulturupplevelser. Vad sägs om ett besök på Skagens konstmuseum eller det intressanta friluftsmuseet? Den berömda fyren Det Grå Fyr kan nås till fots på cirka 10 minuter.

På natten kan du höra havets lugnande ljud från den närliggande stranden.
På natten kan du höra havets lugnande ljud från den närliggande stranden. Copyright: Marielle Janotta
Den berömda fyren Det Grå Fyr ligger bara 10 minuters promenad från campingen.
Den berömda fyren Det Grå Fyr ligger bara 10 minuters promenad från campingen. Copyright: Marielle Janotta

Utflyktstips:

Om du är så långt norrut i Danmark bör du definitivt besöka den nordligaste punkten. Även denna ligger på halvön Grenen, så du behöver bara resa en kort sträcka. Naturreservatet är också platsen där Nordsjön möter Östersjön med tydligt igenkännbara vågor. Med lite tur möter du även här de söta sälarna som ofta ligger på stranden och njuter av solen. Om dina ben inte kan bära dig efter en lång promenad på stranden finns ”Sandmasken” – ett litet tåg som har transporterat besökare från parkeringen till stranden och tillbaka i över 50 år.

Med lite tur kan du även se de söta sälarna på Danmarks nordligaste spets
Med lite tur kan du även se de söta sälarna på Danmarks nordligaste spets. Copyright: Marielle Janotta