1. Magasin
  2. Campingdestinationer
  3. De 6 bästa campingplatserna i Halland

De 6 bästa campingplatserna i Halland

, 26 jul 2023, Lästid: 13 min
Lästid: 13 min
articleImage

Halland bjuder på en lång vacker kuststräcka med vackra sandstränder såväl som härliga klippor. Här hittar du också mysiga sommarstäder såsom Halmstad, Falkenberg och Varberg, som sommartid är fyllda av uteserveringar och evenemang. Om du reser med campingfordon finns möjlighet att stanna över natten på ställplatser eller att fricampa. I den här artikeln hittar du också tips på fina och natursköna campingplatser i Halland.


1. Mellbystrands Camping

Mellbystrand

Mellbystrands Camping har ett vackert läge i Laholmsbukten, precis intill västkustens längsta sandstrand. Här kan du njuta av lata dagar med sol och bad, men också av restaurangbesök, hemgjord glass och massor av olika aktiviteter.

Mellbystrands Camping har ett fint läge vid havet.
Mellbystrands Camping har ett fint läge vid havet. Copyright: Pincamp.de

Information om Mellbystrands Camping

Address Norra Strandvägen 1, 312 60 Mellbystrand
E-post info@mellbystrands.se
Telefon +46 430 285 85
Webbplats Mellbystrands Camping
Öppettider Året runt
Pris Från 420 SEK
Toalett/Dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Ja
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wifi Ja
Specialiteter Sandstrand och barnaktiviteter med Melle

Mellbystrands Camping är en familjecamping i södra Halland, med stugor såväl som fina platser för husbil och husvagn. På campingen finns, utöver ordinarie service för campare, även butik, restaurang och pizzeria samt en populär glassbar med hemgjord Riccardo-glass.

Den fina sandstranden är 12 kilometer lång och sträcker sig ända från Båstad i söder till Halmstad i norr. På stranden kan du förstås sola och bada, eller kanske hyra en SUP-bräda för en stund. Vill du vara mer aktiv finns det många aktiviteter att välja mellan, såsom minigolf, fotbollsbiljard och shuffleboard, samt barnaktiviteter med maskoten Melle. Det finns också flera olika cykelleder, och i Hökafältets naturreservat hittar du motionsspår med olika distanser. I campingens närhet finns dessutom möjlighet att spela padel, köra Gocart eller testa sommarrodel och zipline i Kungsbyggets äventyrspark.

På Mellbystrands Camping finns en glassbar med Riccardo-glass.
På Mellbystrands Camping finns en glassbar med Riccardo-glass. Copyright: Pincamp.de
Sandstranden är vacker morgon, middag och kväll.
Sandstranden är vacker morgon, middag och kväll. Copyright: Pincamp.de

Utflyktstips:

Från Mellbystrands Camping kan du passa på att göra en utflykt till Båstad. En gång om året arrangeras Tennisveckan här, men även övriga tider är Båstad en trevlig stad med havsutsikt och mysiga restauranger. I närheten kan du också besöka Birgit Nilsson Museum, som berättar om den världskända operasångerskans liv, och Norrvikens trädgårdar, där du kan strosa bland fantastiska planteringar.

Bra att veta

Strax norr om campingen hittar du Hökafältets nakenbad. Campinggäster som önskar bada nakna ska visa hänsyn till övriga gäster och bära kläder inne på campingens område.

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

2. First Camp Hagön – Halmstad

Halmstad

First Camp Hagön – Halmstad ligger längs med Östra stranden i Halmstad, som är en lång sandstrand med mjuk finkornig sand. Campingen passar utmärkt för strandhäng, samtidigt som det är nära till Halmstads innerstad, som bjuder på möjligheter till shopping, restauranger och nöjesliv.

First Camp Hagön - Halmstad är en populär camping för semesterfirare.
First Camp Hagön – Halmstad är en populär camping för semesterfirare. Copyright: Pincamp.de

Information om First Camp Hagön – Halmstad

Address Hagöstigen 1, 302 60 Halmstad/td>
E-post hagon@firstcamp.se
Telefon +46 35 12 53 63
Webbplats First Camp Hagön – Halmstad
Öppettider Året runt
Pris Från 330 SEK
Toalett/Dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Ja
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wifi Ja (i begränsade delar)
Specialiteter Sandstrand och aktiviteter för barn

First Camp Hagön – Halmstad är en modern och välskött familjecamping med stugor och över 500 campingtomter för husbil, husvagn och tält, varav de allra flesta är utrustade med eluttag. Dessutom finns ett antal asfalterade husbilsplatser avsedda för drop in-gäster. Sammanlagt finns fyra servicehus, som utöver toaletter och duschar också är utrustade med skötrum, tvättstuga och kök. Vid ett av servicehusen finns också en hunddusch.

På campingen finns både restaurang och glasskiosk, samt en butik med de viktigaste produkterna du kan behöva under en campingsemester. Om du tröttnar på strand och bad finns ett stort utbud av aktiviteter, till exempel i form av minigolf, träningsprogram, underhållning och möjlighet att hyra cykel. För barnen finns dessutom tv-rum, lekrum, lekplats och hoppkudde, och under högsäsong arrangeras många olika ledarledda barnaktiviteter.

På First Camp Hagön - Halmstad finns en fin äventyrsgolfbana.
På First Camp Hagön – Halmstad finns en fin äventyrsgolfbana. Copyright: Pincamp.de
First Camp Hagön - Halmstad ligger vackert vid den halländska kusten.
First Camp Hagön – Halmstad ligger vackert vid den halländska kusten. Copyright: Pincamp.de.

Utflyktstips:

När du semestrar på First Camp Hagön – Halmstad vill du förstås passa på att spana in sommarstaden Halmstad, där du hittar många mysiga uteserveringar, flera intressanta konstmuseer samt inte mindre än åtta golfanläggningar. Från Halmstad kan du också ta färja till Grenå i Danmark, och därmed passa på att upptäcka grannlandet under en utflykt.

Bra att veta

Om du reser under högsäsong och önskar en campingtomt med fint läge kan det vara bra att boka plats i god tid online.

3. Vilshärads Camping

Vilshärad

Vilshärads Camping ligger längs den härliga västkusten i Halland, cirka en mil från den fina sommarstaden Halmstad. Detta är en lite mindre familjeägd camping där du kan njuta av en kilometerlång sandstrand och ett stort naturreservat.

Vilshärads Camping har fina platser för husbilar och husvagnar.
Vilshärads Camping har fina platser för husbilar och husvagnar. Copyright: Pincamp.de.

Information om Vilshärads Camping

Address Vilshäradsvägen 24, 305 65 Gullbrandstorp
E-post kontakt@vilsharadscamping.se
Telefon +46 73 157 27 17
Webbplats Vilshärads Camping
Öppettider Från maj till och med september
Pris Från 350 SEK
Toalett/Dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Nej (glasscafé finns)
Hundar tillåtna? Ja (ska vara kopplade)
Bokning Möjligt
Wifi Ja (till en avgift)
Specialiteter Glasscafé

Vilshärads Camping har platser för dig som reser med husbil eller husvagn, eller som väljer att tälta. På campingen finns servicehus samt en liten butik där du bland annat hittar lite presentartiklar och matvaror, med fokus på lokalproducerade råvaror. Under högsäsong finns varje dag möjlighet att köpa en frukostpåse eller nybakta frallor. Det finns också ett glasscafé med glass från SIA Glass i närliggande Slöinge.

Campingen ligger intill en lång härlig sandstrand, och det är också nära till Haverdals naturreservat, som är fyllt av krokiga och fantasieggande träd. Även om campingen inte är så stor finns en hel del olika aktiviteter att sysselsätta sig med, såsom minigolf, boule och utomhusschack. Vid glasscaféet kan du också hyra cyklar, tandemcyklar och SUP-brädor.

Vilshärads Camping är ett trevligt besöksmål för semesterfiraren.
Vilshärads Camping är ett trevligt besöksmål för semesterfiraren. Copyright: Pincamp.de
Runt Vilshärads Camping finns fin och grön natur.
Runt Vilshärads Camping finns fin och grön natur. Copyright: Pincamp.de

Utflyktstips:

Det finns mycket att se och upptäcka runt Vilshärads Camping. Söderut kan du till exempel besöka den populära sommardestinationen Tylösand, med sitt aktiva nattliv. Om du istället åker en bit norrut kan du ta dig till Svedinos Bil- och Flygmuseum. Det är också nära till Halmstad, som bland annat bjuder på konstupplevelser och golfbanor.

Bra att veta

De flesta husbils- och husvagnsplatser är på gräsyta, där man antingen backar in eller står utmed en häck. Det finns även speciella platser för husbilar där man endast får ha markis och inga förtält. Anledningen till detta är att man vill försöka behålla det gröna gräset grönt.

4. Haverdals Camping

Haverdal

Haverdals Camping är en mysig och familjär camping i närheten av Haverdals strand på västkusten, cirka 1,5 mil norr om Halmstad. Här finns platser för husvagnar och husbilar, och även husbussar, och under sommarmånaderna arrangeras många aktiviteter för hela familjen.

Haverdals Camping har ett utmärkt läge vid kusten.
Haverdals Camping har ett utmärkt läge vid kusten. Copyright: Pincamp.de

Information om Haverdals Camping

Address Haverdalsvägen 62, 305 71 Haverdal
E-post info@haverdalscamping.se
Telefon +46 35 523 10
Webbplats Haverdals Camping
Öppettider Året runt
Pris Från 300 SEK
Toalett/Dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Ja (café under högsäsong)
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wifi Nej
Specialiteter Hund- och kattvänlig camping

På Haverdals Camping finns husvagns- och husbilsplatser på gräs, och dessutom finns asfalterade ställplatser utanför campingens bom, som också är lättåtkomliga vid sen ankomst. Under högsäsong finns en liten butik som har nybakat bröd på morgnarna samt Virvlas café, som serverar fika, glass och enklare måltider. På campingen är fyrbenta vänner extra välkomna. Här finns hundgård, hunddusch, fina promenadslingor, agility-hinder samt platser vid stranden där även husdjuren kan bada.

På Haverdals Camping finns en fin äventyrsgolfbana med 12 hål. Det finns också många andra aktiviteter för barn och vuxna, såsom yoga, fiske, barnklubb och hoppborg. Dessutom finns många fina områden att upptäcka i området runt campingen. Du kan till exempel vandra i Haverdals naturreservat, klättra upp på en av Skandinaviens högsta sanddyner eller kanske upptäcka Trollstigen eller klippan Jättestuan.

På Haverdals Camping finns en fin äventyrsgolfbana
På Haverdals Camping finns en fin äventyrsgolfbana
Sanden på stränderna är mjuk och finkornig.
Sanden på stränderna är mjuk och finkornig. Copyright: Pincamp.de

Utflyktstips:

Från Haverdals Camping är det nära till Svedinos Bil- och Flygmuseum, där du kan se massor av historiska bilar och flygplan. Du kan också besöka de härliga sommarstäderna Halmstad och Falkenberg.

Bra att veta

Hundar och katter är varmt välkomna på Haverdals Camping, men de får inte vistas på lekplatsen eller vid äventyrsgolfen.

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

5. Destination Apelviken

Varberg

En och en halv kilometer söder om centrala Varberg, intill den vackra västkusten, hittar du Destination Apelviken. Denna semesterpärla rymmer bland annat en stor camping, en härlig pool, massor av aktiviteter, två restauranger och ett hotell.

Destination Apelviken är populär bland semesterfirare.
Destination Apelviken är populär bland semesterfirare. Copyright: Pincamp.de

Information om Destination Apelviken

Address Sanatorievägen 4, 432 53 Varberg
E-post info@apelviken.se
Telefon +46 340 64 13 00
Webbplats Destination Apelviken
Öppettider Året runt
Pris Från 290 SEK
Toalett/Dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Ja
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wifi Ja
Specialiteter Pool och surfcenter

Destination Apelviken är mer än bara en camping, men om du vill campa finns gott om platser för husbilar och husvagnar, samt all service du behöver. På området finns en välsorterad livsmedelsbutik och ett populärt glasscafé. Du hittar även två restauranger, en med vedugnsbakad pizza samt à la carte och en annan som ligger precis vid poolkanten som bland annat serverar frukost.

Campingen passar utmärkt för dig som vill ha gott om aktiviteter att välja bland. Här finns en stor härlig pool som håller öppet från maj till september, samt en liten plaskpool för de allra minsta. Det finns också ett surfcenter, där du kan gå en kurs i vindsurfing. Ytterligare aktiviteter inkluderar minigolf, träning och badtunna. Om du vill upptäcka det fina närområdet kan du hyra cykel eller elcykel, eller kanske ge dig ut på vandringstur.​

På Destination Apelviken finns en stor utomhuspool.
På Destination Apelviken finns en stor utomhuspool. Copyright: Pincamp.de
Destination Apelviken ligger vackert vid den halländska kusten.
Destination Apelviken ligger vackert vid den halländska kusten. Copyright: Pincamp.de

Utflyktstips:

I Varberg vill du inte missa att spana in Varbergs fästning. Byggnaden uppfördes ursprungligen på slutet av 1200-talet, och har därefter byggts om ett flertal gånger. Här har blodiga strider utspelat sig mellan svenskar och danskar, och det finns mycket historia i väggarna. I fästningen ligger också Hallands kulturhistoriska museum, med flera intressanta utställningar.

Bra att veta

På sommaren kan du åka från campingen till Sjöallén, nära Varbergs centrum, med det lilla Strandtåget. Det finns också en reguljär buss som går mellan campingen och centrum, med en restid på knappt tio minuter.

6. Gekåsbyn Ullared

Ullared

Gekåsbyn Ullared erbjuder möjlighet att campa med husbil, husvagn eller tält på en stor campingplats omgiven av naturlig grönska. Från campingen har du nära till det stora varuhuset Gekås Ullared, som är nästan omåttligt populärt för shopping.

Gekåsbyn har en stor camping med plats för många husbilar och husvagnar.
Gekåsbyn har en stor camping med plats för många husbilar och husvagnar. Copyright: Pincamp.de

Information om Gekåsbyn Ullared

Address Ulla Smides väg, 311 60 Ullared
E-post kundservice@gekas.se
Telefon +46 346 375 01
Webbplats Gekåsbyn Ullared
Öppettider Året runt
Pris Från 295 SEK
Toalett/Dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservering Ja
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wifi Ja
Specialiteter Shopping i varuhuset Gekås Ullared

Gekåsbyn Ullared har plats för mer än 300 husvagnar och husbilar, på en stor campingplats som ligger strax söder om varuhuset. Platserna är upp till hundra kvadratmeter stora och har mestadels grus som underlag, även om det också finns några platser på gräs. På området finns moderna servicehus med alla faciliteter du behöver, inklusive kök och tvättstuga. Vid bokning kan du välja om du önskar en plats med eller utan el. Det finns också möjlighet att bo på en av områdets två ställplatser, en utan el och en med eller utan el.

Campingen fungerar som en utmärkt utgångspunkt för shopping i det enorma varuhuset Gekås Ullared. Varuhuset är idag Sveriges största besöksmål, med cirka 4,8 miljoner besökare varje år. Här hittar du allt från mode och skönhetsprodukter till inredning, köksutrustning, verktyg och leksaker. Dessutom finns en rad olika restauranger och caféer. Räkna med att du behöver några timmar för att gå igenom hela varuhuset!

Man kan också bo i stuga i Gekåsbyn.
Man kan också bo i stuga i Gekåsbyn. Copyright: Pincamp.de
Till Gekåsbyn kommer många för att handla på Gekås i Ullared.
Till Gekåsbyn kommer många för att handla på Gekås i Ullared. Foto: Pincamp.de

Utflyktstips:

De flesta som åker till Gekåsbyn Ullared gör det just för att shoppa i varuhuset, men om du vill se något mer finns faktiskt ett av Unescos världsarv alldeles i närheten: Grimeton Radiostation. Det är ett intressant utflyktsmål med utställning, guidade visningar och en spännande lekplats. Vill du sedan fortsätta resan österut hittar du många fina campingplatser i Småland.

Bra att veta

Vid bokning väljer du mellan 100/200-området och 300-området. 100/200-området ligger närmast varuhuset. 300-området ligger lite längre från varuhuset, men istället närmare naturen och fina promenadstråk. Eftersom platserna varierar i storlek måste du uppge fordonstyp och längd vid bokningstillfället.