1. Magasin
  2. Campingdestinationer
  3. De 6 finaste campingplatserna i Finlands skärgård

De 6 finaste campingplatserna i Finlands skärgård

, 1 sep 2023, Lästid: 13 min
Lästid: 13 min
articleImage

Finlands fascinerande skärgård är känd över hela världen för sin orörda natur, pittoreska kustlinje och idylliska öar. Vår närmaste granne i öst imponerar verkligen. Bland de många sätten att utforska detta unika område står att campa i skärgården högt i kurs. Det är en oöverträffad möjlighet att uppleva skönheten och lugnet som dessa avlägsna paradis erbjuder – på nära håll.

I den här artikeln presenterar vi de sex finaste campingplatserna i den finska skärgården, vilka erbjuder en perfekt kombination av imponerande lägen, förstklassiga faciliteter och unika specialiteter.

1. SFC-Naantali Saloranta

Poikko

SFC-Naantali Saloranta är en riktig skatt till camping i den finska skärgården och lockar campingälskare med sina utmärkta faciliteter, sitt idylliska läge och en mängd attraktioner i området. SFC-Naantali Saloranta är beläget precis vid vattnet, vilket garanterar vackra vyer och en avslappnad atmosfär. Närheten till havet gör att du kan njuta av det uppfriskande vattnet, oavsett om det är genom simning, snorkling eller båtturer till de omgivande öarna. Solnedgången på kvällen är även den helt magisk och skapar en fin stämning för oförglömliga stunder.

SFC-Naantalis Saloranta är omgiven av natur.
SFC-Naantalis Saloranta är omgiven av natur. Copyright: SFC-Naantali Saloranta

Information om SFC-Naantali Saloranta

Adress SFC-Naantali Saloranta
Vehotniementie 66
21130 Poikko
Suomi
Telefon (med riktnummer) +358449674453
E-post info@sfcnaantali.fi
Hemsida Camping SFC-Naantali Saloranta
Öppet 2 juni – 1 oktober
Priser per fordon och person Från 30 EUR
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservice Liten affär
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wi-Fi Ja
Specialiteter Bastu på plats

Campingens faciliteter är i toppklass och har allt du behöver för en bekväm vistelse. Såväl husbilar och husvagnar som tält erbjuds inbjudande ställplatser. De sanitära faciliteterna är moderna och välskötta och WiFi finns tillgängligt på hela anläggningen. Dessutom finns strömanslutningar tillgängliga för att möta alla campares behov.

Servicen på SFC-Naantali Saloranta lämnar heller inte mycket att önska. En bra matbutik förser dig och dina nära och kära med allt du behöver och en grillplats inbjuder till mysiga kvällar med familj och vänner. Barnen kan slappna av på en lekplats, medan vuxna kan koppla av i bastun eller delta i organiserade aktiviteter.

Om du känner för att koppla av i skärgården (vem gör inte?) är detta fullt möjligt på SFC-Naantali Saloranta.
Om du känner för att koppla av i skärgården (vem gör inte?) är detta fullt möjligt på SFC-Naantali Saloranta. Copyright: SFC-Naantali Saloranta
Den berömda Mumiparken ligger bara några kilometer bort.
Den berömda Mumiparken ligger bara några kilometer bort. Copyright: SFC-Naantali Saloranta

Utflyktstips:

Utöver den vackra naturen erbjuder området runt campingen även en mängd olika sevärdheter och aktiviteter. I Nådendal, en charmig stad i närheten, finns den berömda nöjesparken Muminvärlden,som gläder hela familjen, inte minst de som älskar den populära serien. En annan höjdpunkt är Nådendals historiska stadskärna med sina smala gator, färgglada trähus och mysiga caféer. För den kulturintresserade rekommenderas ett besök på Nådendals museum eller Nådendals kyrka.

Hyr det perfekta campingfordonet för dig och påbörja din egen campingresa.
Hyr en husbilHyr en campervanHyr en husvagn

2. Livonsaari

Livonsaari

Campingen Livonsaari har ett fantastiskt läge, omgivet av skärgårdens unika skönhet. Den omgivande naturen inbjuder till att utforska och erbjuder många aktiviteter som vandring, cykling och fågelskådning. Närheten till vattnet gör att du också kan bada, fiska och ta båtturer till närliggande öar.

Campingen Livonsaari i Finland ligger precis vid skärgården.
Campingen Livonsaari i Finland ligger precis vid skärgården. Copyright: Livonsaari Caravan

Information om Livonsaari Caravan

Adress Livonsaari Caravan
Pohjanpääntie 250
21180 Naantali
Suomi
Telefon (med riktnummer) +358405004401
E-post Nej
Hemsida Camping Livonsaari
Öppet 1 mars – 31 oktober
Priser per fordon och person Från 30 EUR
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservice Butik och café
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wi-Fi Ja
Specialiteter Stor grillplats under tak

Campingen är modern och erbjuder dig och dina nära och kära alla bekvämligheter för en bekväm vistelse. Generösa platser för såväl husbilar och husvagnar som tält finns tillgängliga. De sanitära faciliteterna är rena och väl underhållna, och WiFi finns tillgängligt på hela anläggningen. Dessutom finns det strömanslutningar om du skulle vilja ha det.

Livonsaari utlovar utöver det en rad tjänster för att du ska få en trevlig vistelse. En välsorterad campingbutik ger dig som gäst allt du behöver, och ett café erbjuder en mysig atmosfär – perfekt för en fika och att koppla av. En lekplats för barnen underhåller yngre gäster, och olika organiserade aktiviteter som guidade vandringar eller båtturer erbjuder en extra möjlighet att utforska området.

Perfekt för alla barn och med garanterat kul - det är lekplatsen på Livonsaari Caravan i Finland det.
Perfekt för alla barn och med garanterat kul – det är lekplatsen på Livonsaari Caravan i Finland det. Copyright: Livonsaari caravan
Direkt tillgång till sandstranden vid Camping Livonsaari.
Direkt tillgång till sandstranden vid Camping Livonsaari. Direkt tillgång till sandstranden vid Camping Livonsaari. Copyright: Livonsaari Caravan

Retkivinkki:

I närheten av campingen finns ett antal sevärdheter som är värda ett besök. En höjdpunkt är Livonsaari fyr, som ligger uppe på en närliggande ö och erbjuder en spektakulär utsikt över skärgården. Naturälskare kan ge Teijo nationalpark ett besök, som imponerar med sin mångsidiga flora och fauna. Staden Åbo ligger också i närheten och erbjuder historiska sevärdheter som Åbo slott och Åbo domkyrka.

3. Fisketorpetin i Brandö

Korsö

Campingen Fisketorpet i Brändö kan inte beskrivas på något annat sätt än magiskt, tack vare att den är omgiven av skärgårdens naturliga skönhet. Tack vare att campingen har ett läge direkt vid vattnet erbjuder det en underbar utsikt och en avslappnad atmosfär. Närheten till havet gör att du kan njuta av havsbrisen, koppla av på stranden eller prova på vattensporter som kanotpaddling eller fiske.

Information om Fisketorpet i Brändö
Information om Fisketorpet i Brändö Copyright: Fisketorpet

Fisketorpetin leirintäalueen profiili

Adress Fisketorpet
Korsö Brändö Åland,
22920 Åland
Suomi
Telefon (med riktnummer) +358405008361
E-post fisketorpet@gmail.com
Hemsida Camping Fisketorpet
Öppet 28 april – 4 september
Priser per fordon och person 20 EUR
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservice Restaurang
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjligt
Wi-Fi Ja
Specialiteter Bastu & grillplats

Den moderna standarden på campingen erbjuder gäster alla bekvämligheter för en avkopplande vistelse. Det finns rymliga ställplatser för husbilar och tält, och de sanitära faciliteterna med duschar och toaletter är välskötta. WiFi finns även det tillgängligt överallt för att ge dig som gäst en bra internetuppkoppling. Dessutom finns strömanslutningar tillgängliga för att möta behoven hos alla er campare.

Fisketorpet i Brändö erbjuder utöver detta sina gäster ett brett utbud av tjänster för en trevlig vistelse. En liten butik förser dig med de matvaror du kan tänkas vara sugen på, medan restaurangen inbjuder dig att hänga med andra campare samt möjlighet att prova lokala rätter. Det finns också en lekplats för barnen så att de ska få ha det roligt och göra sig av med lite överskottsenergi. I närheten av campingen finns dessutom en uppsjö av sevärdheter och aktiviteter. Naturälskare kan givetvis utforska de omgivande skogarna och vandringslederna, kanske för att spana in regionens rika djurliv lite närmare.

Fisketorpet i Brändö har ett naturligt läge och kommer med alla bekvämligheter du behöver för en trevlig campingsemester.
Fisketorpet i Brändö har ett naturligt läge och kommer med alla bekvämligheter du behöver för en trevlig campingsemester.Copyright: Fisketorpet
Du har direkt tillgång till den vackra skärgården vid Fisketorpet i Brändö.
Du har direkt tillgång till den vackra skärgården vid Fisketorpet i Brändö. Copyright: Fisketorpet

Utflyktstips:

Letar du efter ett utflyktstips då du campar på Fisketorpet i Brändö? Då har vi ett utmärkt tips till dig! En absolut höjdpunkt är nämligen Bengtskär – Nordens högsta fyr. Du kan smidigt ta en färja och besöka den imponerande fyren, som erbjuder en hisnande utsikt över havet. Perfekt för en liten dagsutflykt i närheten.

4. Camping Mussalon

Taivassalo

Camping Mussalo har ett fantastiskt läge vid vattnet med fantastisk utsikt över den finska skärgården. Campingen ligger precis vid vattnet, vilket gör att gästerna kan koppla av och njuta av såväl bad som vattensporter likt kajakpaddling eller fiske. Det omgivande området är perfekt för promenader och den närliggande staden Kotka erbjuder kulturella sevärdheter och shoppingmöjligheter.

Camping Mussalo i den finska skärgården är särskilt populär bland finländare och turister.
Camping Mussalo i den finska skärgården är särskilt populär bland finländare och turister. Copyright: Camping Mussalo

Information om Camping Mussalo

Adress Camping Mussalon
Mussalontie 356
23310 Taivassalo
Suomi
Telefon (med riktnummer) +35840 7649391
E-post camping@sfcmussalo.fi
Hemsida Camping Mussalo
Öppet Året runt
Priser per fordon och person 35 EUR
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Ja
Elektricitet Ja
Matservice Restaurang
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjlig
Wi-Fi Ja
Specialiteter SUP-uthyrning, bastu

Med sina förstklassiga faciliteter, idylliska läge, fascinerande sevärdheter och omfattande tjänster erbjuder Camping Mussalo den ultimata miljön för att njuta av Finland och skärgården till fullo. Oavsett om du vill utforska naturen, uppleva kulturella attraktioner eller bara uppleva lugnet och skönheten i området har du kommit rätt. Du som campare kommer nämligen att kunna hitta ditt personliga paradis här, oavsett vad du är ute efter.

Camping Mussalo erbjuder sina gäster ett brett serviceutbud, inklusive en liten butik för dagligvaror och andra förnödenheter, en restaurang och en lekplats för barn. Du kan också använda bastun, besöka den närliggande frisbeeparken eller delta i organiserade aktiviteter som guidade vandringar eller båtturer.

Vad sägs om en frisbeetävling i den närliggande frisbeeparken?
Vad sägs om en frisbeetävling i den närliggande frisbeeparken? Copyright: Camping Mussalon
Lämmin vastaanotto on taattu Mussalon leirintäalueella.
Ett varmt välkomnande garanteras på Camping Mussalo. Copyright: Camping Mussalo

Utflyktstips:

Det finns många intressanta sevärdheter i närheten av Camping Mussalo. Bland dessa återfinns bland annat Karettilaparken med sin botaniska trädgård och Maritimcentret Vellamo, vilket är ett museum för finsk sjöfartshistoria. Vi vill även nämna Maretarium, som är ett akvarium med olika havsdjur som också är värt ett besök.

Bra att veta

Letar du fortfarande efter ett passande campingfordon för din semester i den finska skärgården? Låt dig inspireras och bläddra igenom vårt stora utbud av husbilar – allt för att göra dig redo för din roadtrip. Hyr en husbil eller husvagn nu!!

5. Kittuis Camping

Parainen

Kittuis Camping imponerar med ett unikt, lugnt läge där gästerna på campingen kan njuta av den finska skärgården på bästa möjliga sätt. Känslan av avskildhet är alltid närvarande, eftersom campingen ligger på ön Houtskär, vilket innebär att man är långt borta från fastlandet städers liv och rörelse. Det fina är att du här kan njuta av både sandstränder och klippor.

Vacker utsikt på Camping Kittuis i den finska skärgården.
Vacker utsikt på Camping Kittuis i den finska skärgården. Copyright: Kittuist Camping

Information om Kittuis Camping

Adress Kittuiste Camping
Houtskärsvägen 6
21760 Parainen
Suomi
Telefon (med riktnummer) +358 50 400 7928
E-post info@kittuiscamping.fi
Hemsida Camping Kittuis
Öppet Året runt
Priser per fordon och person 40 EUR
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
JTömning av gråvatten och kemtoalett Nej
Elektricitet Ja
Matservice Kafé
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Möjlig
Wi-Fi Nej
Specialiteter SUP-uthyrning, bastu

Kittuis Camping ligger på ön Houtskär, en av de tusentals öarna i Åbo skärgård som är ett unikt resmål på flera sätt. Inte minst ger de kostnadsfria färjorna och anslutningsbåtarna alla möjlighet att uppleva skärgården och denna fina camping.

Till Houtskär går det nämligen gratisfärjor och Kittuis Camping ligger precis intill färjeläget, så du förstår att det är smidigt att ta sig hit. Denna fina finska camping erbjuder både klippor och sandstränder, vackra skärgårdstallar och möjligheter till naturupplevelser i lugn miljö. Området har fem stugor och sex områden för husbilar. Det är en av de mindre campingplatserna i den finska skärgården. Trots detta kan camoingen hålla jämna steg med de stora campingplatserna och övertygar med sitt mysiga läge och campingsemestervänliga faciliteter.

Mitt i den finska naturen, men ändå lättillgängligt, hittar du lilla Kittuis Camping, som är ett populärt resmål.
Mitt i den finska naturen, men ändå lättillgängligt, hittar du lilla Kittuis Camping, som är ett populärt resmål. Copyright: Kittuist Camping
En magnifik utsikt är garanterad på Kittuis Camping.
En magnifik utsikt är garanterad på Kittuis Camping.Copyright: Kittuist Camping

Utflyktstips:

Bara cirka 30 minuter från Camping Kittuis ligger den charmiga staden Parainen. Denna är definitivt värt ett besök och imponerar inte minst med Parainen-museet, som visar upp regionens historia och kultur. Du bör också utforska det vackra kustlandskapet här, där du upplever en underbar atmosfär, speciellt vid solnedgången.


6. Solliden Camping

Parainen

Med sina bekvämligheter och serviceutbud är Solliden Camping en optimal utgångspunkt för att utforska skönheten i den finska skärgården och uppleva oförglömliga lägerstunder. Här befinner du dig alltså mitt i den finska skärgårdens förtrollande landskap, så du kan njuta av det idylliska kustlandskapet och den orörda naturen till fullo. Det finns också naturstigar i området som erbjuder avkopplande promenader och möjligheter att utforska regionens skönhet.

Magnifik utsikt på Solliden Camping i den finska skärgården.
Magnifik utsikt på Solliden Camping i den finska skärgården.Copyright: Solliden Camping

Information om Camping Solliden

Adress Solliden Camping
Solstrand 7
21600 Parainen
Suomi
Telefon (med riktnummer) +358405409884
E-post info@solliden.fi
Hemsida Camping Solliden
Öppet Året runt
Priser per fordon och person 34 EUR
Toalett/dusch Ja
Tvättmaskin Ja
Tömning av gråvatten och kemtoalett Nej
Elektricitet Ja
Matservice Kafé
Hundar tillåtna? Ja
Bokning Omöjligt
Wi-Fi Ja
Specialiteter Handikapptoalett och barnrum

Solliden Camping i Finland erbjuder sina besökare ett brett utbud av bekvämligheter och fin service för en bekväm vistelse. Med sitt naturnära läge och omgivande sevärdheter är campingen ett populärt val för campingentusiaster.

Faciliteterna på Solliden Camping i den finska skärgården är imponerande. Det finns rymliga platser för tält, husbilar och husvagnar, och sanitetsanläggningarna är moderna och välskötta, med rena duschar, toaletter och tvättmöjligheter. Gemensamma faciliteter som kök, lounger och grillplatser finns även det här. Tvättmaskiner finns också tillgängliga för att tvätta bekvämt på plats. WiFi-åtkomst erbjuds dessutom till dig, så att du och dina nära och kära kan hålla kontakten med omvärlden.

Solliden Camping ligger mitt i den finska naturen.
Solliden Camping ligger mitt i den finska naturen. Copyright: Solliden Camping
Även yngre gäster har mycket att upptäcka på Solliden Camping, som denna natursköna lekplats.
Även yngre gäster har mycket att upptäcka på Solliden Camping, som denna natursköna lekplats. Copyright: Solliden Camping

Utflyktstips:

Nära campingen ligger Archipelago National Park, som är värt ett besök med sina många öar, klippor och hisnande landskap. Fågelskådning, vandring och båtturer hittas bland aktiviteterna som erbjuds här.